For at realisere Teddy Bear Art Museum skulle der bruges: Fire personer (Gunhild Kirk og Mogens Johansen og Gitte og Johnny Pinholt Thorsen), en opdagelse, en drøm, nogle fantastiske tilfældigheder, en trist begivenhed og hjælp fra mange bamseglade og dejlige mennesker, samt selvfølgelig en masse bamser!

Siden 2005 har Gunhild (datter af Edith og Godtfred Kirk Christiansen, opfinderen af LEGO-klodsen) samlet på bamsefamilien VanderBear. Hun faldt for deres vidunderlige udstyr og unikke univers. Det udviklede sig til en stor privat bamsesamling.

I 2001 opdagede Gitte, at det var muligt selv at sy en bamse. Over tid er det blevet til mere end 400 håndsyede bamser. Det blev også til bamsemagerbutikken Orange Plys, adskillige messer og en stor samling kunstnerbamser. Sammen med Johnny blev idéen født: Det kunne være sjovt at lave et “lille” bamsemuseum.

En fantastisk tilfældighed gjorde, at Gunhild og Gitte mødtes i 2009. Nu kunne de dele deres fælles passion for bamser, også sammen med deres mænd Mogens og Johnny. Gunhild og Mogens gjorde det muligt, at drømmen om et bamsemuseum blev til virkelighed. Det var dog svært at finde de rigtige lokaler.

I december 2015 sov Edith Kirk Christiansen, Gunhilds mor, stille ind i sit hjem, 91 år gammel. Gunhild og hendes familie besluttede, at Ediths hus og have skulle danne rammen om bamsemuseet. Med hjælp fra rigtig mange gode venner udviklede drømmen om et "lille" bamsemuseum sig til et stort bamseparadis, Teddy Bear Art Museum, på hele 776 m2, og en have på over 10.000 m².