I "Ediths stue" får man fornemmelsen af at være tilbage i den tid hvor huset var hjem for LEGO-familien. Rummet har været Ediths systue og møbler og interiør er oprindeligt fra dette rum. Rummet afspejler Ediths passion for at samle alt lige fra antikviteter og dukker til juleskeer og glansbilleder.

Edith Nørregaard Knudsen blev født den 29. maj 1924 i Vindblæs i Jylland.

Den 29. oktober 1944 giftede hun sig med Godtfred Kirk Christiansen, som var den tredje søn af LEGO-grundlægger, Ole Kirk Christiansen.

I 1959 flyttede Edith og Godtfred ind i det nybyggede hus (nu Teddy Bear Art Museum). Edith var meget aktiv i byens liv og et kært ansigt i mange sammenhænge, ligesom hun spillede en vigtig rolle i Edith og Godtfred Kirk Christiansens Fond.

Godtfred Kirk Christiansen døde den 13. juli 1995.

Edith blev boende i det smukke hus frem til sin død den 22. december 2015, 91 år gammel.

Edith og Godtfred fik 3 børn, Gunhild, Kjeld og Hanne.

Gunhild giftede sig med Mogens Johansen og sammen fik de børnene Casper, Morten og Anders.

Kjeld giftede sig med Camilla og sammen fik de børnene Sofie, Thomas og Agnete.

Hanne, som var den yngste af Edith og Godtfreds børn, døde i en tragisk bilulykke i 1969.

Ediths øjne fangede alt, hvad der var smukt, lige fra frimærker, julemærker, brevpapir, bånd, gaveindpakningspapir, lakposer og æsker i finurlige farver og faconer, til fine gamle dukker og de smukke
juleskeer fra Michelsen og Georg Jensen.
I "Ediths stue" syslede hun med al slags håndarbejde, strikning, broderi og syning. Edith læste meget. Små sedler sad i bøger med spændende udsagn og vise ord, og vigtige udklip fra aviser og blade blev sirligt sat i mapper. Breve og kort fra familie og venner sad i årstalsorden i mapper, ligesom sange og taler fra festlige lejligheder og sammenkomster, alt sat ind i den fineste orden. Hendes vid og udsyn var fantastisk, og hun kærede sig om alle i sin nærhed.
Gennem mange år opbyggede Edith en fin samling af gamle dukker, hvoraf kun en lille del er blevet tilbage. De vises i "Ediths stue" og er de dukker, som hun ikke nænnede at skille sig af med. Nogle, fordi de var sjældne og fine, andre, fordi de “talte” til Edith af en eller anden grund.

Ediths fine samling af juleskeer fremstår komplet med alle 100 skeer. Juleskeerne er produceret af Anton Michelsen og Georg Jensen. Den første ske så dagens lys i 1910. Skeerne er produceret i forgyldt sølv og fra 1920'erne blev skeerne udsmykket med de fineste emaljemotiver. Hver årsske er designet specielt af en udvalgt kunstner og det ses tydeligt i forskelligheden i skeerne. Hver ske har sit unikke udtryk og særpræg. Blandt kunstnere kan nævnes H.M. Dronning Margrethe, som designede skeen i 1984. Edith elskede at dække op med de smukke skeer ved juletid hvert år, og store som små havde en særlig yndlingsske med et særligt motiv eller et ganske bestemt årstal, de helst ville spise med. I 2009 udgav Georg Jensen den sidste ske. Det blev til 100 skeer i al deres forskellighed.

Bamsemuseet har produceret en smuk plakat, som viser alle Ediths juleskeer med kunstnernavn og årstal. Plakaten kan købes i bamsemuseets butik.


Ediths stue er en lille tidslomme med mange spændende detaljer. Rummets grønne vægge er malet i den samme farve, som den var oprindelig. Gardinerne er de originale.
Klokkestrengen på en af væggene broderede Edith i 1959, samme år som hun og Godtfred flyttede ind i huset.

I "Ediths stue" vises også familiens fine dåbskjole, som var lavet af Ediths mors brudekjole fra 1923. Den blev syet om i 1924 til Ediths barnebåb. Mange børn i familien er siden da blevet døbt i denne kjole og børnenes navne og datoen for dåben, er sirligt broderet på kjolens skørt.